Durerea de spate este poate una dintre durerile cel mai des întâlnite. De foarte multe ori aud: Vai ce mă doare spatele! Iar ca întrebare-răspuns: Dar ce ai lucrat, ai ridicat ceva greu?
Nu întotdeauna declanșezi durerea ridicând greutăți sau lucrând mult, spatele te poate durea și atunci când nu faci chiar nimic.
Timpul petrecut într-o poziție greșită, este de cele mai multe ori un motiv bun să te apuce durerea de spate.
Poverile emoționale pe care le cari cu tine și nici nu realizezi (sau poate da), pot fi un motiv să te simți încărcat.
Poziția incomodă în care se stă la masă/birou, sau chiar și pentru cei care lucrează din picioare, dă mari dureri și disconfort general.
Poate viața în online îți necesită foarte multe ore în fața calculatorului și fără să-ți dai seama adopți o postură strâmbă. Cu timpul, în general destul de scurt, ceea ce este nociv (în unele cazuri) se lipește parcă mai repede de om. Este tragi-comic faptul că pentru a reveni la forma optimă de obicei este nevoie de mai multă implicare și lucru cu tine, cu corpul tău. Iar pentru rezultate înarmează-te cu multă auto-disciplină. Primul pas va atrage după sine toată călătoria.
Atunci când doare ceva spunem: De luni mă apuc de sport J sau: Gata! De mâine voi mânca mai sănătos. Poate chiar începi să faci astfel de lucruri însă, dacă motivația nu este una puternică, renunți ușor.
Când o mare parte din viață îți necesită sau nu (se poate sta și dacă nu este nevoie) prezența în mediul online, este foarte ușor să uiți de nevoile tale fizice. Nevoi de genul: aer curat, soare, respirație conștientă, mișcare fizică, bucurie, gânduri bune și fapte pe măsură.
Timpul nu iartă pe nimeni și cum spuneam mai sus, mai repede sau mai târziu vei simți efectele.
Mișcarea generează energie iar energia înseamnă viață! Știai?
Lista priorităților pe care nu ai trecut exercițiile este incompletă. Suprasolicitarea, la fel ca lipsa mișcării, sedentarismul, comoditatea, atrag după sine cele mai mari dureri.
Corpul omenesc este o minunată mașinărie, o construcție misterioasă, neegalată încă. Pe sistemul osos sunt prinși mușchii, acești mușchi dacă nu sunt mișcați constant încep să se flescăie, se pot atrofia și pot schimba forma corpului, dând dureri și disconfort general.
Este foarte clar totul, ai dureri de spate pentru că musculatura spatelui nu este suficient de lucrată, suficient de puternică, pentru a susține coloana vertebrală și poziția corect anatomică a spatelui tău. Coloana vertebrală este cea care susține întreg corpul, este stâlpul, dar despre acest lucru voi vorbi mai mult într-un alt articol.
Concluzia este simplă. Vrei să scapi de durerile de spate? Vrei un corp sănătos și plin de vitalitate? Începe și fă ceva pentru ceea ce îți dorești.
O musculatură a spatelui bine lucrată oferă corpului o postură grațioasă. Un om care își poate menține spatele drept pare mai înalt, parcă mai frumos, mai sănătos. Un spate drept, susținut corect anatomic, menține automat coloana vertebrală dreaptă și nu numai că energia vitală circulă optim și îți alimentează întreg organismul, ci și toate organele interne funcționează armonios, ducând beneficiile în lanț, de la o etapă la cealaltă, pentru starea ta generală de sănătate. Atunci când lucrezi constant pentru starea ta de bine, când nu doare spatele sau altceva, când te simți plin de vitalitate, ușor de parcă ai avea aripi, ești o persoană radioasă. S-ar putea ca unii din cei apropiați să te întrebe: ce s-a schimbat la tine?
Le-ai putea răspunde că nu este nicio filosofie, doar ai puțin mai multă grijă de spatele tău, și îți arăți un strop de iubire de sine.
Clasele mele de yoga te pot ajuta să îți redobândești sănătatea, postura corectă, starea de bine generală și să le menții pe termen lung. Practicând constant, de 2-3 ori pe săptămână, poți scăpa de durerea de spate în doar câteva săptămâni.
Practica Yoga armonizează corp, minte și suflet, iar pentru starea ta generală de bine ai nevoie de această armonie, și tu, și eu, toți avem. Lucrează constant și rezultatele vor apărea negreșit, vei vedea și vei simți diferența.
Mă poți găsi atât la studio cât și online. Poți alege clase individuale sau cu grup de cursanți. În felul acesta mai socializezi, cunoști oameni noi, mai ieși din casă. Poate că lucrezi de acasă în această perioadă iar deplasarea la studio va fi exact ce trebuie pentru starea ta generală de bine. Iar dacă din anumite motive, totuși, nu poți fi prezent/ă fizic la studio atunci ne putem vedea și practica online. Tu alegi! Tot ce ai de făcut este să-mi scrii un mail la adresa ioana@zoria.ro și să-ți anunți prezența.
Fericirea începe cu tine, dragă om!